woensdag 27 mei 2015

Mobiel betalen is de nieuwe uitdager van het ‘cash’ geld

Een van de alternatieven op het gebied van betalen is het gewenste bedrag van je telefoonrekening af te laten schrijven. De voornaamste rede dat mensen voor dit alternatief kiezen is het gebruiksgemak. Iedereen heeft tegenwoordig zijn mobiele telefoon bij de hand, wat het makkelijker maakt om ermee te betalen. Tot nu toe worden er vooral aankopen gedaan die weinig financiele waarde hebben. Dit komt doordat men nog geen vertrouwen heeft in de beveiliging van deze service. 


Zoals gewoonlijk loopt Engeland voor op de rest van Europe ten aanzien van adoptie van nieuwe technologien. De sterke groei van contact-loos betalen in de UK werd begin deze maand duidelijker toen de UK Card Association bekend maakte dat er een 255% groei in besteding naar £2,32 miljard in 2014 is geweest. Hiermee is duidelijk geworden dat het een steeds vaker gebruikt alternatief is geworden voor cash (en pin) betalingen. Deze groei is ook een goed teken voor de mobile payments markt, waarbij een consument voor alledaagse producten kan betalen door het op zijn/haar telefoonrekening te laten zetten. Op dit moment zou 35% van alle mobiele gebruikers dagelijkse producten met hun telefoonrekening willen betalen. Dit blijkt uit een studie afgenomen bij 1.000 personen door het mobile engagement bedrijf mGage in de UK.
Een meerderheid van de ondervraagde (80%) zou tot € 15 aan dagelijkse producten bij laten schrijven op hun telefoonrekening. Uit het onderzoek bleek ook dat de groep mensen die het meeste via hun telefoonrekening zouden willen betalen tussen de 31 en 34 jaar oud zijn. Van alle transacties die via mobiel betalen zijn gedaan is liefdadigheid het meest gekochte ‘product’, maar liefst 29% van de consumenten heeft via mobiel betalen geld gedoneerd. Op de tweede plaatst van meest gekochte producten staan zowel autoparkeerkaarten en tijdschriften. 18% van de consumenten kocht deze. Daarna komt online gokken met 12% gevolgd door concert/bioscoop kaartjes met 5%.
Van alle consumenten die graag aankopen via mobiel betalen zouden willen doen vind 68% het makkelijker dan het invullen van hun kaartgegevens. De beveiliging is een minder sterk punt, waardoor maar 31% van de consumenten geloofd dat mobiel betalen veiliger is dan het gebruiken van een creditkaart of bankpas. Terwijl 39% van de consumenten niet geloven dat het een veilige manier van betalen is. Er zal dus nog het een en al moeten gebeuren voordat het vertrouwen van de consumenten gewonnen kan worden. 
Gebruikersgemak is een grote bepalende factor, 53% van de consumenten vindt dit belangrijk. 26% vindt het idee van minder rekeningen aan het einde van de maand aantrekkelijk. Aan de andere kant is voor 59% van consumenten het idee van een hoge telefoonrekening een rede om geen gebruik te maken van mobiel betalen. Ook denkt 46% van de consumenten dat ze hun financiële overzicht zullen verliezen.


Retail

De helft van de consumenten vindt hun mobiel belangrijk tijdens het winkelen. Het voornaamste gebruik hiervan is het doen van onderzoek, gevolgd door het vergelijken van producten in een winkel. Op dit moment gebruikt slechts 23% van de consumenten tussen de 18-34 hun mobiel om producten te bestellen. Daarentegen denkt bijna twee derde dat ze dit jaar meer op hun mobiel zullen gaan winkelen. Vertrouwen en bekend zijn met een merk speelt een grote rol in het bepalen of consumenten wel of niet een aankoop willen doen via hun mobiel, daarnaast is het voor 29% belangrijk hoe lang het duurt voordat ze door het betalingsproces zijn en 22% vindt het belangrijk hoe gemakkelijk zij producten kunnen vinden en bekijken. Bijna de helft van de ondervraagde zegt dat ze eerder producten en services zouden kopen met hun mobiel als dat met maar 1 of 2 klikken zou kunnen, in plaats van het invullen van hun kaart en adresgegevens. Retailers hebben nog steeds een kans om consumenten naar hun mobiele assortiment te begeleiden, omdat 56% het gevoel heeft dat het mobiele assortiment nog niet zo uitgebreid is als die op het web in de Retail sector.  
- zie ook Adformatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten